ITSPEA nr 13: Modernne tugilahendus - TrackerPro 2.

Enne käesoleva nädala teemat "Teistmoodi IT" ei olnud ma eriti mõelnud sellele, kui palju tegelikult kasutavad arvuteid puuetega inimesed ning milliseid lahendusi on neile arvuti kasutamiseks loodud. Olles nüüdseks põgusalt end teemaga kurssi viinud, avastasin nii mõndagi põnevat ja minu jaoks täiesti uudsed (kuigi osad vahendid on juba turul eksisteerinud 15 aastat). Üks põnevaimatest, äärmiselt kasulik ning üllatavalt lihtsasti kasutatav on peaga suunatav arvutihiir - TrackerPro 2 [1].

TrackerPro 2 arvutihiir on omanimelise seeria teine versioon. Tegemist on arvutihiirega, mille juhtimine käib läbi kaamera, mis liigutab arvutihiirt vastavalt pea liikumissuunale. Selleks kinnitab kasutaja otsaesisele sobiva koha peale peegelduva ringikujulise kleepsutaolise eseme, mida kaamera jälgima hakkab. Vastavalt pea liikumissuunale liigub ka arvutihiir. Lisaks kaamerale sisaldub komplektis ka lüliti, mis käitub kui hiirevajutus. Olles ühendanud seadme arvuti külge, saab juba pealiigutustega liigutada kursor sobivale kohale ning lülitiga selekteerida tegevus, näiteks avada veebibrauser.

TrackerPro 2 videotutvustus:


TrackerPro 2 sobib nii Windows'ile, macOS'le, Google Chrome OS'le, lisaks iOS kui ka Android seadmetele. Seadet on võimalik soetada erinevatest veebipoodidest, muuhulgas näiteks Apple'i [2] kui AbleNet'i [3] veebipoodidest. Arvestades, et tegemist on peamiselt puuetega inimestele suunatud seadmega, on tegemist võrdlemisi kallihinnalise tootega, makstes nii Apple'i kui AbleNet'i veebipoodides $995.00.

Kasutatud allikad:
[1] http://www.spectronics.com.au/product/trackerpro-2
[2] https://www.apple.com/shop/product/HNPB2ZM/A/ablenet-trackerpro-2-hands-free-mouse
[3] https://www.ablenetinc.com/trackerpro-2

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

ITSPEA nr 1: Ebaõnnestunud IT-lahendused - kolm näidet.

Raamatuarvustus: "The Pragmatic Programmer" - David Thomas, Andrew Hunt.

ITSPEA nr 14: IT-turvariskidest seoses kriisist tuleneva kaugtööga.